Flowers

Het Bijenpad

Een verhaal van Mensen en Natuur

Ga op ontdekking naar de belangrijke rol van bijen in de Natuur, ontdek en vernieuw de oeroude band tussen Mens en Bij... Dit is wat het Bijenpad voorstelt, in de Plantentuin Jean Massart.

 

 

Een parcours in volle natuur

Het parcours van het Bijenpad verloopt in het uitzonderlijk kader van de Massart-tuin. In deze charmevolle plek, kunt u wandelen langs een uniek flora, afkomstig van hier en elders. 

Allerlei soorten levende bijen

Het Bijenpad betekent ook dat men in alle veiligheid bijenkorven kan bezichtigen, het leven van de bijen in het hart van de kolonie ontdekken dankzij het raamkorfje, de verschillende bijen in de tuin terugvinden wanneer ze allerlei soorten bloemen bestuiven, wilde bijen bestuderen in hun verschillende biotopen, onze plaatselijke wilde bijen leren herkennen, en ze leren opvangen in onze tuinen.

De Natuur voor allen

Met talrijke afbeeldingen, eenvoudige en duidelijke teksten, richt het Bijenpad zich tot alle publiek. Toegang is vrij tijdens de openingsuren van de Massarttuin. Hij kan alleen of met de famillie bezichtigd worden, alsook in groep of met de klas.

Share/Save